Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

fietsdrager voor daihatsu terios met reservewiel buiten

Vraag gesteld door William 3 op 1 september 2018

wij zoeken een fietsdrager voor 2 e bikes die geschikt is voor een Daihatsu Terios met buiten reservewiel ,kenteken;,en 7 polige aansluiting. Wij zouden het liefst gewoon naar een winkel in Breda rijden en er simpel een kopen en laten monteren maar het lijkt of dit alleen on line kan. Wij zijn erg onzeker dus heeeeel graag uw advies! Bij voorbaat hartelijk dank.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een geschikte fietsdrager voor uw Daihatsu Terios.

Ik neem aan dat u doelt op een drager op de trekhaak. Dit zou dan een trekhaak moeten zijn die voorbij het reservewiel moet uitsteken om een drager of eventueel aanhanger op de kogel te krijgen. Dan zou feitelijk elke fietsdrager moeten kunnen volstaan, mits geschikt voor het gewicht van 2 E-bikes.

Er is echter een ander probleem. Volgens opgave mag uw auto maximaal 55 kg op de kogel van de trekhaak hebben. Dit gewicht is afkomstig van de autofabrikant mag wettelijk niet worden overschreden. Een simpel rekensommetje leert dat een drager en twee E-bikes vermoedelijk rond de 63 kg zal wegen. Dat is dus méér dan het toegestane gewicht en is dus volgens de letter van de wet niet toegestaan.