Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

autokosten Volkswagen Transporter?

Vraag gesteld door Betje1 op 13 oktober 2015

Ik probeer via de autokosten-berekening op de website de autokosten voor een nieuwe Volkswagen Transporter Personenbus, diesel, 20.000 km per jaar in Zuid-Holland uit te rekenen. Dat lukt voor geen centimeter, ik krijg elke keer de melding dat het niet kan worden uitgerekend, omdat er wat ontbreekt in het systeem. Ik kan veel variabelen invullen, maar het kost een hele berg tijd en ik kom geen steek verder omdat ik pas op het eind de foutmelding krijg. Hoe kom ik er dan toch achter?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het programma kan helaas voor de betreffende bus geen kilometerprijs berekening laten zien omdat van deze categorie auto's de afschrijvingslijn ontbreekt. Er zijn te weinig marktgegevens om in de autokosten de afschrijving van de auto te kunnen verwerken.

Met aanvulling van de aanschafprijs en geplande gebruiksjaren kunnen we in ieder geval proberen voor u een indicatie te berekenen.***

Reactie van Betje1:

De aanschafprijs is €50.846,- (inclusief BTW en BPM) en we plannen er 10 jaar mee te rijden.***

Reactie van Jos van der Drift:

Zoals gezegd is voor deze auto een autokosten berekening zonder afschrijvingsindicaties wat lastig maar maar na wat rekenwerk en wat noodzakelijk aannames in deze berekening, komen we uit op een bedrag van 60-65 ct/km. Uiteraard op basis van de aanschafprijs, jaarkilometrage en de geplande gebruiksduur.