Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing verlichting

Vraag gesteld door Maartje08 op 7 september 2018

Goedenavond,

Wie kan ons helpen? Want wij zitten met een mysterieus probleem met onze Peugeot Partner (bouwjr. 2004). Gisterochtend zijn wij vertrokken naar Italië. Bij vertrek merkten we op dat de koplampen niet werkten. Deze hebben we vervangen, en nadien deden ze het weer, inclusief alle andere lampen. Toen we gisteravond in het donker reden werd er door andere weggebruikers geflitst, waarop we de auto aan de kant zetten. Nu deed de linkerachterlamp van de auto en fietsendrager niet meer. Inmiddels hebben de koplampen het om en om al begeven, maar doet nu 1 kant het wel weer. Vanmiddag bij aankomst op de camping hadden we de sleutels uit het contact, en de schakelaar van de lampen op "0" en toen brandde het remlicht linksachter nog van de auto en rechtsachter de gewone verlichting van de auto en fietsendrager nog. Wat is hier aan de hand? Zo kunnen we niet veilig de weg op..

NB: we hebben de fietsendrager geleend van mijn schoonouders, sindsdien merken we dit probleem. Maar als we nu de stekker eruit halen is het probleem niet opgelost (accu probleem?)
Al lange tijd hebben we een storing in het stuurkolomschakelaar, waardoor de richting niet regelmatig knippert. De auto wordt na de vakantie vervangen vandaar dat we dit niet hebben laten maken aangezien dit nogal prijzig zou zijn. Ik heb zelf niet het idee dat dit de oorzaak is (of wel?)
We hebben de zekeringen nog niet gecontroleerd, dit wilden we morgen doen. Intussen win ik graag wat advies/informatie in.

Alvast bedankt voor het lezen van dit lange en wazige verhaal. Hopelijk kan iemand helpen!

Met vriendelijke groet,

Maartje

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt verschillende storingen aan de verlichting van uw Peugeot Partner.

Met een losgekoppelde stekker van de fietsendrager blijft de verlichting zich vreemd gedragen. De verschijnselen lijken op een massa probleem. Ik kan niet op afstand het probleem voor u oplossen of een simpele handeling aandragen om alles weer goed te laten functioneren. Het wordt echt een zoekplaatje naar mogelijk ergens een slechte massa of stekkerverbinding. Ik adviseer u contact op te nemen met de ANWB Alarmcentrale die u mogelijk verder zal helpen om ter plaatse tot een oplossing te komen.

Alarmcentrale
Bel 088 269 28 88
(vanuit Nederland)
Bel 00 31 70 314 14 14
(vanuit het buitenland)