Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startprobleem

Vraag gesteld door fribak op 11 april 2015

regelmatig als ik de auto wil starten doet hij helemaal niets. Als ik de acculader erop zet geeft hij aan dat de accu voor meer dan 50% vol zit. Kan dit een andere oorzaak hebben.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het is niet helemaal duidelijk of de auto op dat moment niet start of niet wil aanslaan. In ieder geval lijkt het op een accuprobleem. u zou nog kunnen proberen of de auto met een starthulp wél soepeltjes aan wil slaan. Zo ja, dan lijkt de accu z'n beste tijd gehad te hebben. U zou voor de zekerheid de accu aansluitingen nog kunnen controleren. Accupolen en klemmen willen nog weleens vervuild raken en voor startproblemen zorgen.***

Reactie van harry h:

vuile accupolen komen inderdaad regelmatig voor, maar ik werk veel met accu's en heb nog nooit gehad dat de contactoppervlak vervuilt., wel de oppervlak van de aansluitklemmen, maar dat kan de werking niet nadelig be-invloeden. de vraag is of de accu vervangen is door een budgettype. Nooit doen. Alle aanbiedingen met budget erbij is rommel, rommel die je dus weg moet gooien VOOR je het gebruikt. Goedkoop is duurkoop. En van goed spul kan je alleen maar plezier hebben.