Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

hoe kwalijk is het te rijden in een auto waarvan vier klepstoters zijn vervangen en toch nog dat ratelende geluid geeft?

Vraag gesteld door buster67 op 19 februari 2016

Mijn opel Meriva maakte een ratelend geluid. Bij de garage kreeg ik een leenauto en men heeft vier klepstoters vervangen. Het geluid bleef, de garage heeft met een reinigingsmiddel de motor inwendig gereinigd. Het geluid bleef. De garage adviseerde gewoon door te blijven rijden met het geluid. Ik verwachtte eerder een advies van we halen de motor nogmaals uit elkaar of doe deze auto weg en koop wat anders. Ik heb overwogen om naar de opeldealer te gaan maar daar heb ik eerder een mindere ervaring mee gehad. Gaarne advies want hier is al veel geld in gaan zitten.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Misschien kunt u voor de volledigheid nog aangeven het motortype en bouwjaar. Hopelijk kan ik u dan nog wat gerichter adviseren.***

Reactie van buster67:

Het betregft een opel meriva1.4-16v Enjoy van 30-09-2005.

Alvast bedankt voor de snelle reactie, we zijn benieuwd of u ons kunt helpen.
Met vriendelijke groet, buster67***

Reactie van Jos van der Drift:

Mogelijk wordt het bijgeluid veroorzaakt door een rammelende distributieketting die te slap staat. Een niet goed werkende spanner kan de oorzaak daarvan zijn. Door blijven rijden met een bijgeluid is wat mij betreft niet verstandig. Uw garage heeft met het vervangen van klepstoters het probleem niet opgelost en kennelijk ook nu nog steeds niet het geluid weten te traceren. Misschien zou uw garage bij een dealer het bijgeluid kunnen voorleggen. Een bijgeluid kán uiteindelijk ook een motorische schade tot gevolg hebben.