Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bonk geluid scherpe bocht

Vraag gesteld door RichardMeijerink1 op 15 mei 2018

Mijn honda crv 2004 150000km maakt krakende geluiden als ik een scherpe bocht neem.de honda dealer heeft de diagnose gesteld dat het achter differentieel versleten is maar nadat ik er een tweedehands differentieel eronder geplaatst heb is het geluid er nog steeds. Mijn eigen garage kan niks vinden ik weet het ook even niet meer wat het kan zijn.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de oorzaak van het bijgeluid bij uw Honda CR-V.

Het omschreven geluid lijkt wel toch wel heel nadrukkelijk bij het differentieel vandaan te komen. Zeker omdat dit bij de CR-V een van de weinige zwakke schakels is. Misschien zou daarom ook in theorie het gebruikte exemplaar dezelfde symptomen kunnen hebben.

Het zou het nog een optie kunnen zijn dit differentieel eens te laten spoelen. Misschien dat dit nog een positief effect oplevert. Andere mogelijke oorzaken liggen niet voor de hand bij de CR-V. Een aandrijfas/homokineet kan nog wel soortgelijke bijgeluiden geven. Ik denk ook nog aan misschien een draagarmrubber of stabalisatorstang. Dat moet visueel wel makkelijk uit te sluiten zijn. Ik kwam ook nog het volgende filmpje tegen omtrent een bijgeluid betreffende de ophanging van het differentieel.***

Reactie van RichardMeijerink1:

Het zal toch niet he dat de nieuwe(tweede hands) differentieel ook versleten is. Bedankt ik ga ermee aan de slag.