Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto Automaat, Motor slaat af zodra auto in versnelling gezet wordt.

Vraag gesteld door Chevrolet Nubira op 1 januari 2019

Ik heb een Chevrolet Nubira Station Wagon 1.8 - 16V Class Automaat, benzine, 155.000 km stand. De auto start zonder problemen, maar als ik hem in "D" (Drive) zet, slaat de motor af. Soms laat ik de auto een minuut stationair lopen, maar dan ook slaat de motor af. Ik herhaal dit enkele malen en op een gegeven moment kan ik wel wegrijden. Maar zodra ik rem, slaat de auto af. Starten is geen probleem, soms blijft de motor lopen als ik hem in de versnelling zet, soms niet. Ik ben af en toe 15 minuten bezig om weg te rijden. Het probleem verergert. Nu slaat de motor ook af na 200 km te hebben gereden en ik rem af bij een stoplicht. Ik ben al jaren bij dezelfde garage, een Bovag vakgarage. Zij kunnen het probleem voor mij niet oplossen. Ze hebben de kleppen schoongemaakt en ingespoten, maar dit heeft niet geholpen. Wie kan mij advies geven hoe dit probleem opgelost kan worden ?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een hardnekkig probleem met uw Chevrolet Nubira.

Ik kom geen hele duidelijke en concrete veel voorkomende oorzaak tegen. Er wordt wel bij soortgelijke klachten de brandstofdrukregelaar en temperatuursensor genoemd.

Het lijkt er op dat het motortoerental niet goed wordt afgeregeld wanneer de motor belast wordt. In neutraal gaat het wel maar eenmaal in drive zakt het toerental in en valt de boel uit. Misschien zou u de twee genoemde suggesties nog kunnen noemen bij uw garage. Anders zou u kunnen overwegen een GMTO diagnose specialist in te schakelen die ervaring heeft in het opsporen van dit soort klachten.