Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Komt het vaker voor dat van een Toyota Verso, bouwjaar 2008, 150.000 km, de lagers van de 5e versnelling vervangen moeten worden?

Vraag gesteld door harmen48 op 29 oktober 2015

Onze Toyota Verso maakt een beetje een vreemd geluid in met name de 5e versnelling. Onze garage zegt daarover: "Lagers van de 5e versnelling moeten vervangen worden. Kost zeker € 1.000,00. Komt vaker voor bij Toyota, bij één op de tien. Caravan er achter gehad?" N.B. Wij hebben geen caravan.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het vaker voorkomt dat bij een Toyota Verso de lagers van de 5e versnelling vervangen moet worden.

Gezien de leeftijd en kilometerstand mag een defect versnellingsbaklager gerust als een buitensporig gebrek beschouwd worden. Ondanks het prima betrouwbaarheidsimago is dit inderdaad wél een herkenbaar probleem bij de Verso.

De lager belasting van de 5e versnelling kan inderdaad beïnvloed worden door het rijden met een caravan. U bericht echter dit niet bij u het geval te zijn, en is wat mij betreft ook geen verzachtend excuses voor dit gebrek. Uw dealer erkend dit defect vaker tegen te komen. Het is daarom niet onredelijk wanneer u bij de dealer ter sprake brengt of er voor dit vroegtijdig gebrek enige coulance in de kosten mogelijk is.

Op basis van de leeftijd en kilometerstand zou een tegemoetkoming van 25 procent van de totale kosten een coulant gebaar zijn.