Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

welke bandenmerk/type kies ik voor mijn Subaru Outback

Vraag gesteld door ikhans op 17 juli 2017

Mijn Subaru Outback is nu voorzien van TOYO98W/215/55/17R banden. Hiermee ca 80.000 km mee gereden. Rijd ook regelmatig met caravan.
Welk merk/type heeft de voorkeur.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt welk merk/type banden de voorkeur heeft onder uw Subaru Outback.

ANWB test niet hoe specifieke banden onder een specifieke auto presteren.

Autofabrikanten ontwikkelen auto's en kiezen daar banden bij. Uw auto heeft 80.000 km gereden op TOYO banden. Als dit naar tevredenheid was zie ik geen reden om andere banden te monteren.

Als u specifieke klachten heeft zijn er mogelijk verbeteringen mogelijk met een andere velg/band combinatie of huplveren.***

Reactie van F62:

Wij kochten in 2015 een gebruikte Forester 2007 met Geolander banden. Ik heb toen 4 nieuwe Michelin Primacy zomerbanden laten monteren. Voldoen uitstekend, ze zijn stil en hebben geen hoger benzineverbruik. Houd er wel rekening mee dat nieuwe Michelin banden geen 8 mm profieldiepte hebben maar 6,7 mm. Michelin geeft aan dat ze even veel kilometers meegaan. Ik vind die lagere profieldiepte minder prettig vanwege meer risico op aquaplaning. Ik houd mijn slijtage altijd bij, heb er nu 25.000 km mee gereden en schat in dat ik met deze zomerbanden ongeveer 70.000 km kan rijden. Als je je Outback weleens de modder instuurt dan zou je beter een grovere band kunnen kiezen. Succes.