Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford Mondeo rijdt niet vloeiend weg en start soms moeilijk

Vraag gesteld door Hans de Weerd op 2 januari 2017

Ik heb sinds 2 jaar een Mondeo 2.0 uit 2008. Als de motor eenmaal warm is wil hij nietsoepel wegrijden. Er zit ergens een moment waarin het toerental opeens wegvalt en de auto schokt. Als de motor nog koud is, treedt dit niet op. Een ander probleem is moeizaam starten nadat er heel even mee gereden is, bijvoorbeeld als de auto alleen even is verplaatst waarbij de motor dus maar heel even heeft gedraaid.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een bij warme motor inhoudende Ford Mondeo die onder die omstandigheden ook weleens moeite heeft met starten.

Niet echt een herkenbaar probleem bij deze auto. Een slechte massa verbinding is de Mondeo niet vreemd met slecht starten als gevolg. Maar mijn eerste gedachte gaat toch meer uit naar de luchtmassa meter. Door vervuiling kan die soortgelijke problemen veroorzaken. Schoonmaken is een garage aangelegenheid en is geen al te arbeidsintensieve klus.

Dit zijn slechts twee suggesties maar zal er eigenlijk een diagnosetest uitgevoerd moeten worden. Misschien dat bij het uitlezen van het motormanagement al een goede stap naar de oplossing wordt gemaakt. De dealer is daar de beste partij voor. Maak van tevoren duidelijke afspraken over de hoogte van de diagnosekosten. Om te voorkomen dat u ineens onaangenaam verrast wordt door een hoge rekening.