Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bij het vervangen van de koppeling van mijn Toyota Corolla verso wel of niet uitlijnen?

Vraag gesteld door Bas en Astrid op 6 januari 2017

Goedemiddag,

Tijdens de grote beurt en apk kwam naar voren dat de koppeling zeer binnenkort aan vervanging toe is dat kan natuurlijk maar na een rondvraag verschillen de prijzen enorm.
Bij de ene Toyota dealer kost het €860,- of €680,- met niet originele onderdelen en de andere dealer vraagt €1050,- want alle olie moet ook vervangen worden en de auto moet uitgelijnd worden zeggen ze .
Nu is mijn vraag is olie vervangen altijd nodig? hij wordt altijd dealer onderhouden en moet de auto uitgelijnd worden na het vervangen van de koppeling?
Het is namelijk zo wel een enorm prijs verschil tussen de hoogste en de laagste.

Mvg,Bas

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft 2 offertes voor het vervangen van de koppeling van uw Toyota en vraagt zich nu af of het noodzakelijk is dat de olie vervangen wordt en dat de auto wordt uitgelijnd.

Koppeling vervangen
Om de koppeling te vervangen moet minimaal aan 1 kant de wielophanging losgenomen worden omdat anders de versnellingsbak er niet uit kan. Ook de aandrijfassen moeten uit de versnellingsbak dus de olie van de versnellingsbak zal afgetapt moeten worden. Er zal dus in ieder geval weer olie in de versnellingsbak moeten.

Wielstanden controleren
Omdat de complete wielophanging los geweest is heeft het de voorkeur om de wielstanden te controleren om overmatige bandenslijtage te voorkomen.