Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekende (veel voorkomende) problemen Citroën Jumpy

Vraag gesteld door van der Struijk op 23 augustus 2017

Zijn er bij jullie problemen bekend (veel voorkomende) bij de Citroën Jumpy, bij de Peugot partner of van de Fiat scudo?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar aandachtspunten van de genoemde occassions.

Bedrijfsdoeleinden
De betreffende auto's worden meestal voor bedrijfsdoeleinden ingezet. Veel voorkomende gebreken bereiken ons daardoor wat minder dan die van personenauto's vanwege méér aantallen. Veel van de toegepaste techniek en componenten van de betreffende auto's zijn echter ook in personen uitvoeringen terug te vinden. In algemeenheid kunnen we u wel wat aandachtspunten aangeven, uitgaande van de dieseluitvoeringen van deze modellen.

Peugot Partner 
Van de Peugeot Partner zijn met name kleine elektronische problemen bekend. Soms kan er sprake zijn van geen sleutelherkenning of wil de koelventilator niet aanslaan. Motorische problemen zijn meer voor de benzine versie van toepassing.

Citroën Jumpy
Bij de Jumpy kan een versleten brandstofpomp nog weleens voorkomen maar dat is per definitie een aan slijtage onderhevig onderdeel. Dat geldt ook voor de turbo en intercooler. Verder eigenlijk geen veel voorkomende zaken.

Fiat Scundo
Bij de Scudo kan een ECU (motormanagement computer) weleens voor storingen zorgen. Verder eigen alleen maar incidentele gebreken die je niet als veel voorkomend kan beschouwen.

Slijtage
Het is niet bekend om welke motoruitvoeringen het gaat en met welke kilometerstanden. Een feit blijft dat een auto aan slijtage onderhevig is. Een dieselmotor met 2 ton op de teller kan best aan groot onderhoud toe zijn zoals aan verstuivers of brandstofpomp. De genoemde auto's hebben met name in de dieseluitvoeringen helemaal geen slechte reputatie maar de staat en conditie vraagt altijd aandacht. Bij uw zoektocht naar een occassion is het dus belangrijk dat deze in een goede staat verkeert en bij voorkeur met 6 maanden Bovag garantie als stok achter de deur.