Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zeer hoge rekening Renault Megane Scenic ll

Vraag gesteld door gerrit747 op 6 februari 2018

Ik liet mijn auto repareren bij Auto Drogtrop Heemskerk omdat van mijn RenaultMegane Scenic ll ,de regelunit van de kachel ventilator airco enz defect was. Ik kreeg een rekening van € 407,78 gepresenteerd is dit conform de normprijs voor dit probleem?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de factuur van uw Renault Megane Scenic.

De factuur laat ongetwijfeld in detail zien wat het betreffende onderdeel heeft gekost en hoeveel arbeid voor de- en montage. Maar elektonische componenten zijn vaak flink aan de prijs, en zal het onderdeel ergens achter het dasbooard gehuisvest zijn en nog best redelijk arbeidsintensief om erbij te kunnen. Misschien dat er binnen dit bedrag er ook diagnose kosten zijn inbegrepen. De garage heeft misschien ook wat werk gehad om uit te vinden dat het hier aan lag. En met 21 procent BTW inbegrepen lijkt me dit niet buitensporig.

Op de gebruikte markt kom je dit soort componenten soms voor rond de 50 euro tegen. Die keuze had de kosten wellicht nog wat kunnen drukken.***

Reactie van gerrit747:

Bedankt voor uw reactie...Hoe kan het zijn dat een garage (geen merkgarage ) een half jaar geleden .dit onderdeel al had vervangen welke ik mee had gekregen en nog in mijn bezit heb en ik kon er op wachten want met 3 kwartier zat hij erin somma €110,00 rara. Ik had ook een klacht ingediend bij Renault Nederland en die vertelde ik dit ook toen ik om het onderdeel vroeg bleven ze stoïcijns voor zich uitkijken bij die garage...natuurlijk werd ik kregel want dat onderdeel moet ik hebben...zegt dat mens van Renault Nederland dat ze dat naar Renault terug sturen...een auto zonder garantie en niet daar gekocht maar uit België geïmporteerd ( zou best de reden kunnen zijn van de hoge prijs) zei ik dus tegen haar: nu verzin je er écht op los de groeten!!! en ik hing op.