Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat als ik het niet eens bent met de schade expert

Vraag gesteld door Danny1978 op 11 april 2016

Ik heb een dreigend geschil met mijn verzekeraar. Mijn Mercedes heeft een deuk is het dak gehad vlak boven het raam, dit is keurig hersteld. Ik heb een geld bedrag van mijn verzekering gehad. Later is gebleken dat de deuk voor vocht heeft gezorgd wat er vervolgend voor gezorgd heeft dat er achter mijn dashboard een stekker is gaan oxideren, kort gezegd veel storingen en problemen. Ik heb dit bij de verzekering doorgegeven die er vervolgens een expert op gezet hebben, De expert komt nu met een verhaal waardoor ik geen schade vergoeding van de verzekering krijg. Uiteraard ben ik het hier niet mee eens!

WAT KAN IK DOEN ??

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U bent het niet eens met het oordeel van de schade expert.

Er is een schade aan uw dak geweest en u heeft het vermoeden dat u nu een gevolg schade heeft in de vorm van lekkage. Uw verzekeraar heeft een onderzoek ingesteld naar deze lekkage en de expert is blijkbaar van mening dat er geen verband is met de deuk in het dak.

Als u van mening bent dat de lekkage wel een gevolg is van de (reparatie van de) deuk in het dak kunt u een zogenaamde contra expertise laten uitvoeren door een onafhankelijke NIVRE expert. U kunt met uw verzekeraar afspreken dat dit op kosten van ongelijk gedaan wordt zodat de contra expertise betaald wordt door de partij die in het ongelijk gesteld wordt.