Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waar moet je al consument op letten als je overweegt een auto privé te leasen?

Vraag gesteld door NvdHaar op 17 mei 2016

Ik en mijn partner zijn dringend toe aan een nieuwe auto. Private lease klinkt erg aantrekkelijk maar aan de andere kant is het elke maand heel veel geld en zit je er jaren aan vast. Wat zijn tips die de ANWB mij kan geven als we toch kiezen voor private lease? En is het ook mogelijk om als samenwonende partners de auto samen te leasen ipv op een persoon?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Ik heb samen met mijn moeder gekeken of het iets voor haar zou zijn en had veel baat bij deze pagina: http://www.anwb.nl/auto/private-lease/is-private-lease-iets-voor-jou

En mocht het inderdaad een geschikte optie zijn (wat voor mijn moeder toch niet zo was) zag de checklist voor de kleine lettertjes in het contract er ook helder uit (http://www.anwb.nl/auto/private-lease/het-private-leasecontract)***

Reactie van Jos van der Drift:

U vraagt waarom private lease aantrekkelijk zou kunnen zijn.

Het voordeel is dat u maandelijks weet wat de autokosten zijn en dat alleen de brandstofkosten of af en toe de wasstraat voor uw rekening zijn. Verder betreft het een hagelnieuwe auto en hoef je niet per se over een eigen vermogen te beschikken om in een nieuwe auto te kunnen rijden. U gaat wel een contract aan dus het moet geen impulsieve beslissing zijn.

Bij een aanvraag voor Private Lease kun je de financiële check wel over beide inkomens laten doen. Mocht er door persoonlijke omstandigheden een inkomen wegvallen is het mogelijk om per direct en zonder extra kosten het contract te kunnen beëindigen als er kan worden aangetoond dat daardoor niet meer aan het maandelijkse bedrag kan worden voldaan. Het staat dus op één naam maar u met uw partner over de kosten natuurlijk prima een verdeling van de kosten afspreken.

In het eerder gegeven antwoord vindt u de link naar alle info over ANWB Private Lease.***

Reactie van NvdHaar:

Bedankt voor het antwoord! ClioS