Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing in brandstofmeter

Vraag gesteld door Lasa op 24 november 2015

Geachte,

Heb een storing in mijn brandstof meting.
Als de tank rond de vulling komt van halfvol dan wilt de meter plotsklaps naar nul gaan waarbij het oranje lampje gaat branden. De actieradius naar de volgende tankbeurt is bijna nihil. Als ik hem vol tank dan is het probleem opgelost totdat hij weer rond de halve tank zit.
Ben bij de Ford dealer geweest, maar daar ben ik minimaal een 2 tal werkuren kwijt om e.v.t. de oorzaak op te sporen. Voor dit geld heb ik al op de onderdelenlijn een nieuwe org. brandstofpomp voor. Mijn eigen monteur denkt dat dit een vlotterstoring kan zijn ( zit deze in de brandstofpomp? ).
Mijn vraag aan uw is, is dit aannemelijk dat het aan de brandstofpomp kan liggen?
Zo ja, dat ga ik de andere brandstofpomp bestellen.
Het gaat hier om een Ford Mondeo MK4 2.5T nov. 2007 HUBA

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De vlotter
De storing die u omschrijft - een verkeerde aanduiding op de brandstofmeter - wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de vlotter. Dat de actieradius-berekening ook een verkeerde waarde aangeeft bevestigt dat vermoeden. De vlotter zit inderdaad aan de brandstof-opvoerpomp, die in de brandstoftank zit gemonteerd. We kunnen vanaf hier natuurlijk geen diagnose stellen, maar vervanging van de opvoerpomp is op basis van de info die we hebben een logische stap.