Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

chevrolet aveo 1.3d

Vraag gesteld door marceljoke178 op 12 april 2015

Beste mensen,

Ondanks een chevrolet aveo gekocht uit 2012 een 1.3d. Alles digitaal.
Nu is het zo dat de brandstofmeter al vrij snel op leeggaat. Achter elkaar gaan de blokjes uit. Binnen de 200km is een halve tank leeg. Een ritje van ongeveer 50 km kost volgens de meter een halve tank. Als ik ga tanken dan blijkt ineens dat er minder in de tank gaat dan je zou verwachten met bovenstaand verhaal.
Als je de motor een dag later weer start dan komen er weer blokjes bij. Ook wel gehad bij opnieuw starten dat volgens de meter de tank leeg is en het aantal km wat je nog kan rijden naar een pomp nihil is. Ga je tanken dan gaat er weer als je kijkt naar bovenstaand verhaal te weinig in.
Is iemand bekend met dit verhaal en wat kun je er aan doen?

Hoop snel iets te horen. Marcel

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De Aveo heeft een tankinhoud van 46 liter. Wanneer u bij een lege tank niet bij benadering in de buurt komt van wat u zou moeten tanken, ligt dat vermoedelijk aan de tankvlotter. De Aveo stamt uit 2012 dus misschien is er nog een restant fabrieksgarantie. Het is niet duidelijk of u de auto met garantie heeft aangeschaft maar het lijkt er op dat er sprake is van een gebrek. Desnoods gaat u bij een dealer langs wanneer er nog sprake is van fabrieksgarantie of anders met coulance.