Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

THP 3008 motor eind 2014 : geen problemen meer met de distributieketting?

Vraag gesteld door Fam Jansen op 23 maart 2015

Ik heb een aanbieding voor een nieuwe THP 1.6 ;155 pk van eind 2014; volgens de verkoper zit in deze auto een probleemloze distributieketting; geen gemodificeerde,maar een geheel nieuwe oplossing die in samenwerking met enkele andere merken tot stand is gekomen.

In principe vertrouw ik de verkoper ;maar ik heb zoveel problemen met de ketting gehad met mijn huidige auto ,dat ik op zoek ben naar iemand die kan bevestigen /ontkennen dat e.e.a inderdaad het geval is...

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Peugeot Nederland verklaart op haar site dat de problemen met de distributieketting van 1.6 THP-motoren zijn opgelost: "In de media wordt gesproken van bijgeluiden, het branden van controlelampjes en een gebrek aan vermogen. Voor zover er inderdaad sprake is geweest van deze problemen, zijn deze inmiddels opgelost. Sinds de THP-motor in 2007 leverbaar werd, is het productieproces op diverse punten geoptimaliseerd. Deze motor voldoet nu aan de strengste eisen voor wat betreft de kwaliteit en de betrouwbaarheid, voor zowel de huidige als de toekomstige modellen" aldus Peugeot.  

 

 

 

 ***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Update: bovenstaande verklaring van Peugeot komen we niet meer tegen op peugeot.nl.