Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Te heet worden hydraulische druklager

Vraag gesteld door Hoimar op 29 juli 2017

Van mijn Opel Corsa D is al driemaal de hydraulische druklager van de koppeling vervangen. De auto is van 2011 en heeft nu 114000 km op de teller. Problemen met de koppeling (niet kunnen ontkoppelen) blijven nu echter terugkomen bij warm weer of lange autoritten. Het lijkt erop dat druklager onder deze omstandigheden te heet wordt, maar garage heeft tot nu toe geen achterliggende oorzaak kunnen vinden. Ook Opel kent het probleem niet. Auto gaat nu naar Opel dealer om probleem verder te onderzoeken. Er zijn al meerdere oplossingen geprobeerd: verschillende manieren ontluchten, verschillende merk-onderdelen. Ik hoor graag of er Anwb experts zijn die dit probleem herkennen. Ik ben bang dat ik de auto kan afschrijven.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft problemen met de hydraulische bediening van de koppeling van uw Opel Corsa D.

De koppeling van uw Opel Corsa D werkt soms niet. Het hydraulisch druklager is al drie keer vervangen maar het probleem komt steeds terug.

U geeft niet aan of er ook sprake is van lekkage van remvloeistof.

Ik zou het probleem zoeken in de hoofdkoppelingscilinder. Mogelijk heeft deze inwendige lekkage waardoor er soms geen druk wordt opgebouwd.