Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afslaan koude Mazda 2 2011 LPG

Vraag gesteld door KeesvanKeesen op 7 oktober 2017

Ik ben in het bezit van een Mazda 2 BiFuel (8-12-2011)inmiddels 127000 op de teller, rond de 121.000 is de kop vervangen. mijn dealer heeft coulance aangevraagd bij Mazda Nederland, de kop is vervangen en het heeft mij alleen de vloeistoffen( olie en koelvloeistof) gekost, dus perfect geregeld, nu is er na de keuring (sept)een vreemd probleem opgedoken, als de motor koud is slaat hij af bij bv. een stoplicht of het loslaten van het gas bij afremmen, soms licht heel even het motormanagement lampje op. Het euvel doet zich niet voor op benzine, en als de motor warm is ook niet meer op LPG. De garage heeft al div. dingen gecontroleerd o.a ook het gasklephuis vervangen, maar tot nog toe geen resultaat, wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Mazda 2 bifuel slaat af als hij koud is. Als u op benzine rijdt of als de motor warm is op LPG slaat de motor niet af.

U schrijft dat de cilinderkop vervangen is en dat het probleem is ontstaan na de keuring. Uw garage heeft al verschillende reparaties uitgevoerd zonder resultaat.

Ik heb natuurlijk de oplossing niet. Als we alles op een rijtje zetten loopt de motor op benzine direct goed en slaat hij af als de motor koud is op LPG.

Een auto met een LPG3 installatie start op benzine en schakelt daarna over op LPG. Is er gecontroleerd of de afsluiters goed werken?

Verder zou ik de klepspeling voor de zekerheid controleren.