Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

remsysteem 5008

Vraag gesteld door pjotr34 op 31 juli 2018

Ik hoor een licht zoemend geluid als van mijn peugeot 5008 benzine uit 2010 niet de rem in trap welk geluid verdwijnt als ik wel de rem intrap. Ben langs de lokale best wel deskundige garage geweest en die zeiden dat het, het membraam betreft van de bekrachtigerunit. moet op termijn vervangen wel worden, maar ik kan wel blijven rijden. Omdat ik op vakantie ga is mijn vraag of ik inderdaad gewoon kan blijven remmen. Volgens de garage blijft het remsysteem het mechanisch gewoon doen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U hoort een geluid in uw Peugeot 5008 dat verdwijnt als u de rem intrapt. Uw garage geeft aan dat u hier wel mee kunt blijven rijden maar dat op den duur reparatie noodzakelijk is. Probleem zou in de rembekrachtiger zitten

U vraagt of u met deze auto op vakantie kunt gaan en of de auto inderdaad blijft remmen.

Als uw deskundige garage aangeeft dat u met deze auto kunt blijven rijden zou u daar op moeten kunnen vertrouwen.

De garage geeft aan dat de remmen mechanisch blijven werken. Dat is wel zo, maar mogelijk dus zonder rembekrachtiging. Met een Peugeot 5008 in de bergen, eventueel zelfs nog met een caravan is niet verantwoord.

De garage geeft aan dat reparatie op den duur noodzakelijk is. Een reparatie aan het remsysteem uitstellen vind ik niet verstandig. Ik zou de reparatie dus voor de vakantie laten uitvoeren zodat ik met een gerust hart op vakantie kon.

De rembekrachtiging werkt op vacuüm en mogelijk komt het geluid uit het vacuüm systeem.

Omdat het de remmen betreft zou ik voor een second opinion naar de Peugeot dealer gaan zodat u met een gerust hart op vakantie kunt.
***

Reactie van pjotr34:

Beste Leo,

Ik ga niet de bergen in en heb geen caravan (wel een ingepakte auto), en aan de vooravond voor vertrek geen mogelijkheid om het euvel nog te laten repareren. Rembekrachtiging werkt verder wel.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Gezien de zeer korte termijn voor vertrek kunt u niet anders dan vertrouwen op het oordeel van uw garage.***

Reactie van pjotr34:

Ik wil u zeer bedanken voor uw genomen moeite en het antwoord (ik rijdt nog wel even langs de peugotdealer want dat lukt nog wel). Als ik een veilig gevoel heb gaat de vakantie door. Nogmaals bedankt.