Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Probleem met het niet meer aangeven benzine niveau

Vraag gesteld door A Mulder op 14 augustus 2017

Ford Mondeo 2011 benzine ecoboost.na rijden met caravan is deze meter van slag.Nu weer zonder caravan rijden heeft deze meter zich niet weer goed ingesteld en geeft hij nu steeds aan dat we moeten tanken ook al zit hij vol.Mijn vraag is kan ik de boordcomputer resetten hoe doe ik dat en geeft dat ook problemen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft al eerder een vraag over dit probleem gesteld. Zou u vervolgvragen in het reactieveld van de oorspronkelijke vraag willen stellen zodat het platform overzichtelijk blijft en andere platformgebruikers ook het eerste antwoord kunnen lezen?

U vraagt hoe u de boordcomputer kunt resetten van uw Ford Mondeo uit 2011.

In de handleiding van uw auto staat dit beschreven op pagina 98.***

Reactie van A Mulder:

Het is mij bekend van die handleiding dit heeft niet geholpen.Wat ik zou willen proberen is de accu loskoppelen zodat hij echt gereset wordt en alles weer terug gezet wordt in fabrieksinstellingen.Zou dit kunnen hoe doe je dat en wat zijn daar dan eventuele de gevolgen van.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Het is niet verstandig zelf de accu los te koppelen. Het loskoppelen van de accu kan tot gevolg hebben dat er memory functies verloren gaan waardoor de auto bijvoorbeeld de sleutel niet meer herkent.

Hoe vervelend ook, u zult het oplossen van dit probleem aan een professional over moeten laten.