Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Levensduur hybride accu's bij weinig en onregelmatig rijden

Vraag gesteld door Anne R op 24 april 2017

Wij zoeken een nieuwe auto en zouden graag een (plug in) hybride auto kopen. We denken hierbij in eerste instantie aan de Prius Wagon (occasion). We hebben wel een grote auto nodig, maar gebruiken hem gedurende het jaar niet veel (soms staat hij 3 weken stil) en meestal voor kleine ritjes, af en toe meer dan 100km. We willen er wel mee op vakantie naar het buitenland. Is het in verband met dit onregelmatige gebruik verstandig om een hybride auto te willen of gaan de accu's bij zo weinig gebruik erg snel achter uit en kunnen we beter een benzine auto kopen? Voor het milieu willen we best wat meer betalen, maar we staan liever niet elke keer stil/vervangen de accu's liever niet al te snel.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt naar de levensduur van een (plug-in) hybride accu bij weinig en onregelmatig rijden.

Vaak zit er 8 jaar of rond de 160.000 km garantie op de hybride accu en tevens zijn er tegenwoordig refurbished batterijen te koop vanaf € 750,-. De praktijk leert inmiddels dat eventuele problemen pas boven de 200.000 km voorkomen.

Een (plug-in) hybride auto is zeker geschikt voor uw gebruik.

 


***

 

 

 

Reactie van Anne R:
Dank voor het antwoord. Kunt u/iemand ook nog iets zeggen over of accu's van hybride auto's sneller achteruit gaan bij weinig gebruik? (bij normaal gebruik is me duidelijk).

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Leo Ruijgrok:
U vraagt of accu's van hybride auto's sneller achteruit gaan bij weinig gebruik.

Hybride auto's worden gebruikt door zakelijke rijders maar ook door mensen die weinig rijden en het milieu willen sparen. Uit niets blijkt dat de levensduur beïnvloed wordt door weinig of onregelmatig rijden.

Vooral hoge temperaturen hebben een negatieve invloed op de levensduur van accu's