Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoeveel waarheids waarde heeft een rapport voor mijn auto, schadehistorie opvragen via de interne site autoverlenden.nl

Vraag gesteld door Amie# op 2 juni 2016

Heeft zo rapport besteld .en wil zien of mijn gekochte auto in het verleden schade gehad heeft.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt naar de betrouwbaarheid van de informatie van de website autoverleden.nl.

De website autoverleden.nl verzamelt gegevens van geregistreerde (!) schades die na 2007 met een Nederlands gekentekende auto of motorfiets hebben plaatsgevonden. Tegen betaling kan de informatie van een voertuig via het kenteken worden opgevraagd.

Mocht uit de informatie die autoverleden.nl heeft ingekocht blijken dat een voertuig zware schade heeft gehad, dan kan dat de consument behoeden voor een mogelijke miskoop.
Over de kwaliteit van de informatie kunnen wij geen oordeel geven. Zelf stelt Autoverleden in hun disclaimer dat men niet kan garanderen dat deze informatie compleet, actueel en/of accuraat is. Autoverleden.nl heeft geen informatie over het herstel van de schade. Toch is het aan te moedigen om zoveel mogelijk informatie te vergaren over een aan te schaffen occasion.

Een occasionkeuring is een aanrader. De ANWB bied die niet meer aan. Er werd nog maar weinig gebruik gemaakt van deze dienst. Hierdoor was het niet mogelijk om Autokeuringen nog rendabel aan te bieden. Voor APK- of aankoopkeuringen kunnen autobezitters terecht bij onder meer Dekra, Mijn Autocoach of de Vakgarage.