Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

hoe belangrijk is zijn de gereden kilometers op de teller van een tweedehands auto?

Vraag gesteld door T.M.A. op 27 mei 2016

Ik wil een tweedehands Toyota Yaris luna kopen uit maart 2006 met 138498 op de teller , aangeboden voor € 5990. Ik heb ook andere Toyota Yaris luna gezien op internet met veel minder kilometers uit 2006. Is dit een goede koop? Of kan ik er beter een met minder kilometers zoeken? (Ik wil graag een Toyota yaris luna met digitaal dashbord uit 2006-2007)

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt wat de voorkeur heeft, lage of hoge kilometerstand.

De prijs van een gebruikte auto met een lage kilometerstand is hoger dan van een exemplaar met een hoge kilometerstand. Controle of de kilometerstand klopt is dus van belang.

Of het lonend is om een duurder exemplaar met weinig kilometers te kopen hang er van af of u veel of weinig kilometers per jaar rijdt. Als u weinig kilometers per jaar rijdt maakt de kilometerstand niet zo veel uit. Natuurlijk uitgaande van een auto in een goede staat van onderhoud.

Een aankoopkeuring geeft een beeld van de staat van onderhoud van de auto en de km stand wordt gecontroleerd. Na een occasionkeuring (Dekra, MijnAutocoach of Vakgarage) kunt u dus verantwoord een beslissing nemen.