Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Caravan spiegels

Vraag gesteld door A.P.V. Bolhuis op 3 april 2019

Ik heb een Ford Mondeo (2014) met automatisch inklapbare zijspiegels. Bij gebruik van caravanspiegels klappen ze soms in bij te veel wind. Zowel een Forddealer (Groningen) als de importeur heeft geen  oplossing voor mij hoe dit te voorkomen! Dit is toch geen uniek probleem? Mijn vraag is: hoe kan ik voorkomen dat mijn (linker)buitenspiegel omklapt tijdens het rijden en tegelijkertijd bij het afsluiten van de auto de spiegels niet  inklappen. Of is er een makkelijke manier om caravan spiegels vast en weer los te koppelen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Bij gebruik van caravanspiegels klappen de spiegels van uw Ford Mondeo uit 2014 soms in, u vraagt of hier een oplossing voor is. Dit is inderdaad een probleem dat vaker voorkomt. Er zijn dan ook spanbandjes en steunarmpjes te koop.

U zult in het instructieboekje van uw auto of bij uw Ford dealer moeten informeren of het automatisch inklappen van de spiegels bij het afsluiten van de auto kan worden uitgeschakeld. U kunt proberen om na het uitzetten van het contact op het knopje spiegels inklappen te drukken en tijdens het bewegen van de spiegel nogmaals op het knopje inklappen te drukken. Volgens het instructieboekje zal de spiegel dan in de oorspronkelijke stand terugkeren (dus uitgeklapt). Het is niet duidelijk of de spiegels dan ook uitgeklapt blijven als u de auto afsluit maar dat kunt u proberen.