Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oneens met mijn garage over kosten reparatie.

Vraag gesteld door Anjabart op 26 april 2018

Wiellager Opel Agila rammelde. Zou worden vervangen voor 295,-. Toen auto werd afgehaald vertelde men dat men er niet goed bij had gekund. Eea verwarmd had waardoor helaas ABS-sensor kapot was gegaan. Display meldt ABS-storing. Men ging hiervoor nw onderdeel bestellen. Extra kosten VOOR MIJ EUR 290,-. Lijkt mij niet dat ik die aanvullende kosten moet dragen. Ook vraag ik mij af of ABS nu nog wel werkt.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over extra kosten aan uw Opel Agila bij het vervangen van een wiellager.

Er kan best weleens sprake zijn van een overmacht situatie waardoor er meerkosten ontstaan dan aanvankelijk begroot. Dat mag echter niet te wijten zijn aan onvakkundig handelen.

Wanneer in dit geval voor demontage iets verwarmd moest worden, had ter bescherming deze ABS-sensor ook verwijderd kunnen worden. Het gaat immers om een elektronisch onderdeel en mag u van een professioneel bedrijf verwachten dat men weet dat dit soort onderdelen er niet tegen bestand zijn wanneer in de directe nabijheid voor demontage het e.e.a wordt verhit.

Ik denk daarom dat het heel redelijk is wanneer u de garage dat ook verwijt en aangeeft daarom niet voor deze kosten op te willen draaien.

Met een brandend storingslampje zal het remsysteem overigens wel gewoon werken. ABS zal echter bij een noodstop niet in werking treden.