Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Controlelampje temperatuur achterdifferentieel Subaru Forester blijft branden

Vraag gesteld door William P. op 21 september 2017

Onder het rijden begon het controlelampje temperatuur achterdifferentieel van mijn Subaru Forester 2008 te flikkeren. Omdat ik op dat moment in de buurt reed van de garage waar ik de auto in onderhoud heb, heb ik er even naar laten kijken. Het achterdifferentieel was niet heet en lekte geen olie. Het stekkertje van de sensor werd even losgehaald en gecontroleerd, maar daar was niets aan te zien. Aangezien de garagist niet over de juiste meetapparatuur beschikt, raadde hij mij aan contact met een officiële dealer op te nemen. Bij het wegrijden bleef het lampje nu permanent branden. De volgende dag ging tijdens een lange rit het lampje ineens uit. Maar op de terugweg bleef het na het starten van de motor weer branden. De dealer, waarmee ik contact opnam, zei dat waarschijnlijk de sensor defect was. Aangezien hij die niet in huis had en moest bestellen, vroeg hij of dat akkoord was. Mede omdat ik op een ANWB-testsite inmiddels gelezen had dat dit volgens de Wegenwacht een bekend probleem was van dit type Forester stemde ik er mee in. Afgelopen week is de sensor door de dealer vervangen. Het lampje brandde daarna echter nog steeds. Metingen leverden geen indicatie van de oorzaak op. De dealer zou dit verder uitzoeken. Aan het differentieel mankeerde volgens hem niets. Ik heb nog niets van hem gehoord, behalve dat ik een rekening van ruim € 200 ontvangen heb en nog geen steek verder ben. Wat zou er verder nog aan de hand kunnen zijn?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Het controlelampje van het achter differentieel van uw Subaru Forester blijft branden en de zender is reeds vervangen, u vraagt wat een andere oorzaak kan zijn.

Het zou natuurlijk kunnen dat de nieuwe zender stuk is maar daar ga ik niet vanuit.

Omdat het begon met flikkeren is het meest voor de hand liggend dat ergens het draadje van de zender doorgesleten is en massa maakt. In dat geval zal het lampje blijven branden als het draadje van de zender af is.

Voor wat betreft de kosten die reeds gemaakt zijn zonder het gewenste resultaat kunt u op onze website lezen wat uw rechten zijn.