Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat te doen tegen steenmarters nooit last gehad

Vraag gesteld door rob632 op 18 januari 2018

mijn bougie kabel stuk gevreten door steenmarter nooit eerder last van gehad wat kan ik hier aan doen de mensen waar ik vaak kom logeren hebben hier geen last van wat is doeltreffend en betaalbaar gr rob

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt hoe je aangerichte schade van steenmarters kunt voorkomen.

Steenmarters worden vaak aangetrokken door vismeel zoals verwerkt in isolatiemateriaal van kabelbomen wordt. Ook in andere kunststoffen of zelfs rem- en brandstofslangen wil een steenmarter nog weleens z'n tanden zetten.

Wat een afdoende maatregel is valt lastig aan te geven. Er is geen één middel die de andere overbodig maakt. Het kan zelfs auto afhankelijk zijn en sommige middelen helpen wel maar slechts tijdelijk. Het product waar ik de meeste positieve berichten van lees is Mustolet anti marterspray. In ieder geval is dat een aanbeveling van een ongedierte bestrijder en melden gebruikers positieve ervaringen. Het is natuurlijk wel belangrijk de bedrading en slangen regelmatig opnieuw te sprayen maar op basis van de berichten zou dit middel wat mij betreft een aanbeveling kunnen zijn.