Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volkswagen Passat GTE

Vraag gesteld door Ronald Flapper op 24 september 2015

Ik heb een Volkswagen GTE gekocht , die nog niet geleverd is. Nou snap ik dat de commotie over de de diesel versies gaat, maar zou het toch ook problemen voor de GTE kunnen opleveren? Zouden ze hier ook mee gefraudeerd kunnen hebben?
En wat als Volkswagen failliet gaat?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of uw nog te leveren nieuwe Passat GTE Hybride mogelijk óók voor emissie testdoeleinden ongeoorloofd gemanipuleerd zou kunnen zijn.

Voor zover nu bekend heeft deze kwestie betrekking op 2.0 TDI motoren voor de Amerikaanse markt. Uiteraard is het voor de ANWB en onze leden van groot belang te achterhalen of de Europese markt óók auto's heeft toegelaten die op een onrechtmatige manier de emissietest hebben doorstaan. U heeft ongetwijfeld gemerkt dat dit onderwerp in de media enorm veel stof doet opwaaien.

Vooralsnog probeert de ANWB concrete feiten te verzamelen of er mogelijk ook sprake zou kunnen zijn van een Europees schandaal en in hoeverre dit verder reikt dan alleen diesel motoren. Speculeren over een eventueel faillissement of andere mogelijke gevolgen is wat ons betreft in dit stadium nog veel te voorbarig. Onze inzet is nu om helderheid te krijgen over de concrete feiten om vervolgens onze leden zorgvuldig te kunnen informeren.***

Reactie van Michiel Claesen:

Wij adviseren u onze website te volgen en te volgen wat er over dit onderwerp besproken wordt op ons expertplatform.