Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

2e auto naast lease-auto

Vraag gesteld door Warhoofd op 2 januari 2018

We hebben een privé auto op mijn naam en met jarenlange eigen verzekering zonder schade. Mijn vriendin rijdt ook geregeld in deze auto. Ook al jaren schadevrij.
Nu krijg ik een zakelijke lease-auto die ik ook privé ga rijden. Mijn vriendin blijft in de privé auto rijden. Ben ik nu verplicht die privé auto op de naam van mijn vriendin te zetten en de verzekering op haar naam af te sluiten? Ze heeft natuurlijk officieel geen no-claim opgebouwd (en ik wil ook niet al mijn schadevrije jaren aan haar overdragen zodat ik zelf niks meer heb).

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U krijgt binnenkort een leaseauto en uw vriendin blijft in uw huidige privé auto rijden. U vraagt of u verplicht bent de verzekering op naam van uw vriendin te zetten.

Als u de eigenaar van de auto blijft kan de verzekering ook gewoon op uw naam blijven staan.

Als uw vriendin de regelmatige bestuurder wordt moet u dit doorgeven aan uw verzekeraar. Als u beide op het zelfde adres woont en u rijdt ook nog in de auto kunt u alles laten zoals het is.

Het beste kunt u even contact opnemen met uw verzekeraar en de zaak doorspreken zodat de situatie voor u en de verzekeraar duidelijk is.

Op onze website vindt u informatie over autoverzekeringen. Bij vragen kunt u bellen met ons leden service center 088-2692222 of mailen naar verzekeringen@anwb.nl