Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Scenic start dan wel en dan weer niet.

Vraag gesteld door Charles1965 op 16 september 2017

Sinds kort ben ik in het bezit van een Renault Scenic met kenteken ZF-BB-51. Deze auto is voorzien van een startknopje, omdat het contactslot niet goed functioneerde. De auto reed prima, maar kon tijdens de rit ineens afslaan. Ook kon het na een korte stilstand voorkomen, dat de auto helemaal niet meer startte. Bij mijn garage is de vliegwielsensoor vervangen, maar een dag later, na een rit in de file met langzaam rijden en stilstaan door de stad, wilde de auto na een korte pauze niet meer starten. Mijn garagehouder ziet het somber in, en kan eigenlijk niet echt een oorzaak bedenken, wel zou vervanging van de ECU (computer) kunnen helpen. Deze zijn echter (gebruikt) moeilijk verkrijgbaar en kunnen duur zijn.
Wie kan hier iets over zeggen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Scenic weigert soms te starten of slaat zelfs af.

De centrale computer die de motor aanstuurt zit op een plek waar ook regenwater kan blijven staan en daar kan die computer uiteraard niet tegen. Niet meteen laten vervangen, droogmaken en repareren is veel goedkoper, mits dat uiteraard nog kan.

Verder kom ik de stuurbekrachtegingsdruksensor nog tegen als mogelijke oorzaak. Deze stekker zou losgetrokken kunnen worden om vast te stellen of dat iets uitmaakt.