Naar artikel

Onderhoudsbeurten Volvo V50 bouwjaar 2009

Vraag gesteld door Rinzeko op 13 januari 2016

Los van de informatie in het onderhoudsboekje wil kik graag van u weten welke onderhoudsintervals u adviseert bij de Volvo V50, bouwjaar 2009. Laatste grote onderhoudsbeurt was bij 82.500 km en die vond circa een jaar geleden plaats. Huidige km stand is 89.000. Is het nodig om de kleine beurt (olie verversen) om de 12 maanden plaats te doen vinden of kan ik een grotere interval hanteren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt welk onderhoud verstandig is voor uw Volvo V50.

Het afgelopen jaar heeft u een kleine 7000 km gereden sinds de vorige grote beurt. Groot onderhoud is wat mij betreft dan ook niet nodig. Toch is een olie ververs beurt met oliefilter tóch aan te bevelen. De olie heeft weliswaar weinig kilometers te verwerken maar is juist bij niet intensief gebruik veroudering onderhevig. Wellicht worden er toch vaak korte ritjes gemaakt en komt de motorolie maar incidenteel 'n keer goed op temperatuur.

Juist onder die omstandigheden gaan de smerende eigenschappen snel achteruit. U zou dus best weleens een grote beurt een extra jaar kunnen overslaan maar bij voorkeur wel elk jaar frisse olie.