Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

KwikFit voor merkbeurten

Vraag gesteld door Bernardus1943 op 14 december 2015

In januari 2016 moet mijn VW-Tiguan uit 2010 een APK en een onderhoudsbeurt krijgen. Nu heb ik van KwikFit een folder gekregen waarin ze aanbieden een APK en een Merkbeurt voor mijn auto uit te voeren. Uiteraard goedkoper dan bij de dealer.
Dit is nieuw voor mij dus vraag ik mij af of ik er goed aan doe naar KwikFit te gaan. Voor zover ik weet zijn er geen mankementen aan mijn auto. Banden heb ik pas door KwikFit laten vervangen. Reden ook: KwikFit zit bij mij om de hoek

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U vraagt zich af of u er goed aan doet om voor een APK en onderhoudsbeurt (merkbeurt) naar Kwik-Fit te gaan.

KwikFit 
U kunt op zich naar KwikFit voor een APK en onderhoudsbeurt. Uw auto is 6 jaar oud en waarschijnlijk zit er geen fabrieksgarantie meer op. Mocht er toch nog fabrieksgarantie worden gegeven, dan kunt u ook naar de KwikFit. Autofabrikanten zijn verplicht universele garagebedrijven te voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatie aan auto’s.

Keuzevrijheid
Hoewel in uw garantievoorwaarden zal staan dat uw auto door een merkgarage moet worden onderhouden, kunt u dit toch bij een merkonafhankelijk garagebedrijf laten doen met behoud van fabrieksgarantie. Dit op grond van Europese wetgeving. De voorwaarde is dan wel dat de auto wordt onderhouden volgens de eisen van de fabrikant. Als consument heeft u volledige keuzevrijheid op het gebied van reparatie en onderhoud. De APK valt niet onder de fabrieksgarantie. Daarentegen heeft de merkdealer meer specifieke kennis over uw merk auto, maar daar staat een prijs tegenover.

BOVAG
KwikFit is niet aangesloten bij de BOVAG. Dit betekent dat, wanneer u een klacht heeft over de APK of onderhoudsbeurt, u niet naar de Geschillencommissie Voertuigen kunt. U moet dan uiteindelijk naar de rechter.

Op onze website vindt u meer informatie over klachten na reparatie of onderhoud.