Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is een kilometerstand van 32000 aannemelijk bij een auto van 1 jaar als hij bij 3 verschillende autobedrijven als lease auto is gebruikt?

Vraag gesteld door Koospaula op 20 december 2018

Bij een bovag garage auto gekocht van ruim vier jaar met km stand 56741. Met 2 vorige eigenaren. We hebben gegevens opgevraagd bij carfax. Nu blijkt hij het eerste jaar als lease/huur auto is gebruikt door drie autobedrijven en toen verkocht aan particulier met km stand 32000. Als ze vóór de verkoop de km stand hebben teruggedraaid kan je daar dan nog achter komen. De auto is toen door de particulier aan een Bovag garage verkocht met een km stand van 56741 km. Wij hebben deze auto gekocht bij de Bovag garage. Is 32000 km het eerste jaar voor een lease auto aannemelijk? Bij voorbaat hartelijk dank. Vanaf dat de particulier de auto heeft gekocht is het boekje ingevuld. Zou u graag een afschrift van het onderhoudsboekje sturen en het voertuig historie rapport van Carfax.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de kilometerstand van uw auto bij aanschaf.

U vraagt of 32.000 km een aannemelijke kilometerstand is na een jaar. Dat kan zeker maar merk en type auto is wat dat betreft ook wel relevant. Bij een Kia Picanto verwacht je een dergelijke tellerstand minder snel dan bij bijvoorbeeld een VW Passat diesel. Maar een zakelijke of huurauto kan best in één jaar deze stand op de teller hebben staan.

Bij sommige auto's kan de sleutel uitgelezen worden waar kilometerregistraties zijn opgeslagen. Dat betreft met name auto's van Duitse komaf.

Ik ontvang graag een afschrift van het onderhoudsboekje en het rapport van Carfax. U kunt dat bij voorkeur mailen naar;
experts@anwb.nl