Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik wil een gebruikte Lexus CT 200H kopen, ik heb een Lexus CT 200h Luxury Line gezien van juli 2012 met 45.801 km op de teller.

Vraag gesteld door Elias op 18 februari 2016

Wat zijn de verschillen met de huidige modellen, want ik heb begrepen dat er eind 2013 een facelift heeft plaatsgevonden. Kan ik die van bouwjaar aankopen of is het beter om uit te zien naar een model van bouwjaar 2014.
Kloppen de verbruikscijfers ook.
Gaarne uw advies in deze.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De facelift van de Lexus CT200h in 2013 betrof naast de zichtbare uiterlijke wijzigingen en een ander ontwerp van de binnenkant van de deuren ook aanpassingen aan de gebruikte materialen.

Het geluidsniveau is volgens Lexus verbeterd. Ook is de aandrijflijn verbeterd, zij het niet mechanisch maar softwarematig. Het snelle klimmen in hoge toeren bij gematigd gasgeven, een eigenschap die niet iedereen van de hybride-auto's van Toyota en Lexus kon waarderen, is door Lexus aangepakt. Ook dat is een verbetering van de algehele rust in de auto.

De rijeigenschappen zijn volgens Lexus verbeterd door veranderingen in het onderstel, stuurinrichting en de stijfheid van de carrosserie.

De facelift-versie van de CT200h is uitgaande van de fabrieksopgave wat zuiniger dan de pre-facelift CT's. Een gemiddeld verbruik van 1 op 26,3 (fabrieksopgave post-facelift) is alleen haalbaar bij rijomstandigheden die bij de verplichte meting worden gesimuleerd, en dat is een zéér rustige rit. Over verbruik in de dagelijkse praktijk kunnen we nooit beloftes doen, want dat is sterk afhankelijk van o.a. rijstijl en rij-omstandigheden, maar tegen de 1 op 20 is een getal dat meer in de lijn der verwachting ligt. De 'oude' CT zal op een liter benzine ongeveer een kilometer minder ver komen.

Al met al zitten er aan de 'nieuwe' CT200h een aantal pluspunten ten opzichte van het model vóór de facelift. Of die afwegen tegen de hogere prijs is een persoonlijke keus.