Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

i-stop Mazda

Vraag gesteld door pierrepaul op 4 december 2017

Mijn Mazda CX-5 geeft een knipperend i-stop aan en tevens gevarendriehoek in rood en accu controlle vereist.Na verloop van tijd gaat deze weer uit en na een paar dagen weer aan.Kan ik gewoon door rijden met dit euvel?? Kan wel nieuwe accu kopen maar gebruik i-stop niet meer,zet hem steeds uit.De accu krijgt volgens mij elke keer boost met dit systeem als ik uur stilstand weg rijd.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat u het beste kunt doen met een rood brandend gevarendriehoek en knipperend i-stop lampje.

Wat betreft het rode gevarendriehoeklampje meldt Mazda;

Het lampje gaat in de volgende gevallen continu branden. Raadpleeg een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur.

*Er is een defect in het
accubeheersysteem.

*Er is een defect in de remschakelaar.

En wat betreft het knipperend i-stop lampje meldt Mazda daar het volgende over;

Het lampje blijft knipperen als er een defect in het systeem is. Laat uw auto bij een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateurcontroleren.

Beide lampjes sommeren u feitelijk de dealer te raadplegen. Wellicht heeft u dat inmiddels ook gedaan en wordt de accu als schuldige aangewezen. U zou dan inderdaad kunnen overwegen i-stop niet meer te gebruiken en is misschien summier gebruik van de auto de reden dat deze melding verschijnt. U zou eens kunnen proberen of na een lange rit met ingeschakelde i-stop de melding dan een tijdje uit blijft.