Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

EPC vervangen

Vraag gesteld door Lourens op 10 april 2015

Golf 1.6 tdi 08-2011
Begin april deze golf aangeschaft met een kilometerstand van 120000.
Al na enkele dagen beginnen de lampjes "storing in motorregeling" en storing in katalysator" en "start-stop ..." te branden. De turbo en de cruisecontrol werken dan niet meer. Dit levert ook gevaarlijke situaties op op de weg.

De garage geeft aan dat dan de EPC moet worden vervangen. Klopt dit, of is dit een mogelijkheid de klachten drie maanden uit te stellen om zo onder mogelijke hogere kosten uit te komen, zoals het vervangen van een katalysator.

Ik lees namelijk ook dat mogelijk de katalysator of het turbo circuit kan zijn verstopt. Ik weet daar niet voldoende vanaf om accoord te kunnen gaan met de voorgestelde reparatie. Een auto zit momenteel technisch wat geavanceerder in elkaar dan vroeger.

Graag zou ik meer infor willen ontvangen over dit euvel en een oplossingsrichting.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Of de EPC vervangen moet worden kan ik vanaf hier niet vaststellen. Er wordt kennelijk een storing gedetecteerd. Als de EPC zelf de boosdoener is, zal dat met vervanging opgelost zijn. Zit de storing ergens anders, dan zal de melding na plaatsing van een nieuwe EPC terugkomen. Is de auto bij een dealer uitgelezen? Heeft u de auto gekocht met garantie en zo ja, welke garantie?