Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

tsi stripmotor

Vraag gesteld door Raymundo op 18 september 2016

Bedankt voor uw vorige reactie,

Ik lees inderdaad over veel problemen met verschillende tsi motoren. Na contact met de vw dealer ben ik er achter gekomen dat de specifieke auto die ik op het oog heb, in 2013 met 90000 een stripmotor gekregen heeft.

Nu vraag ik me af hoe het zit met deze stripmotoren. Wat is er hier over bij jullie bekend. Zijn de problemen opgelost met deze stripmotoren?
Of is het te verwachten dat de problemen zich weer kunnen voordoen?

Ook vraag ik mij hoe het zit met eventuele garantie op het motorblok want ik zag toch al wat olie druppels onderaan het blok hangen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw vraag gaat een mogelijk aan te kopen auto die kennelijk in 2013 een stripmotor heeft gekregen.

Een stripmotor is feitelijk een kaal blok. Alle componenten zoals o.a. spruitstukken, startmotor, dynamo en overige onderdelen moten overgebouwd worden. Meestal wordt een stripmotor via de importeur geleverd. Vermoedelijk naar aanleiding van een forse motorschade die in het verleden heeft plaatsgevonden. Het is wel van belang te vernemen wat de specifieke reden geweest is. De TSI motoren hebben een distributieverleden en misschien dat dat de oorspronkelijke reden geweest is deze stripmotor te plaatsen. Een motor uit 2013 zou dan gevrijwaard moeten zijn van de TSI perikelen uit de eerste productiejaren. De dealer zou de reden van vervanging toch wel moeten kunnen terughalen om u wellicht ook te kunnen geruststellen.

De druppels aan het blok moet u beschouwen als een gebrek. Bij aflevering zou dat hersteld moeten zijn. Het lijkt mij per definitie zinvol te kiezen voor een auto mét 6 maanden Bovag garantie. U heeft dan in ieder geval de zekerheid dat op banden en ruiten na alle geconstateerde gebreken binnen 6 maanden voor rekening zijn van de leverende garage. De motor val daar dus ook onder.