Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota RAV4 bougies vervangen bij 180.000km

Vraag gesteld door ad jnker op 22 april 2016

Gisteren deze grote beurt bij de dealer gehad, geen klachten.
Echter moeten volgens het schema bij deze km-stand ook de bougies vervangen worden.
Dit is niet gedaan, omdat één of meerder bougies vast blijken te zitten.
Toch doordraaien kan een aanzienlijk dure reparatie opleveren, hoe duurmis niet vooraf te zeggen.
Zijn er alternatieven om dit probleem op te lossen, want de bougies niet vervangen ( na 90.000km) lijkt mij ook geen goede zaak.Temeer daarwe de maand juni met de caravan naar Frankrijk gaan.
Graag met spoed een reactie.
Ad Jonker
Baarle-nassau

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De bougies van deze RAV4 moeten inderdaad iedere 90.000 km vervangen worden.

Voor uw vakantierit is het wat mij betreft niet bezwaarlijk dat u de bougies voorlopig nog laat zitten. Maar op termijn zal het tóch 'n keer moeten gebeuren met inderdaad het risico op een forse gevolgschade. Misschien moet u dat inderdaad nog eens goed overwegen omdat doorrijden niet binnen de kortste keren u een protesterende auto oplevert. De gemonteerde iridium bougies hebben een duurzaam karakter en is er in stadium geen hoge nood.

Misschien dat in een later stadium de dealer met de grootst mogelijke zorgvuldigheid nog eens een poging kan wagen. Hopelijk helpt het de bougiegaten vol te laten lopen met kruipolie en zo een nacht te laten staan. Uw garage kent ongetwijfeld de juiste wijze van handelen en de noodzakelijke zorvuldigheid bij dit soort risico klusjes. Maar het risico is voor u en zou u na uw vakantie daar nog eens rustig over kunnen nadenken en bespreken met uw dealer.