Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

probleem brandstofdruk regelaar opel zafira motor no Z22YH

Vraag gesteld door robbie45 op 31 december 2016

Half November de eerste problemen met het stil vallen van mijn opel automaat
Met wat meer gas en gebruik van de rem toch te rijden, maar het probleem werd steeds vaker en erger
Begin December auto naar garage na controle defecte brandstofdruk regelaar,door opel dealer besteld maar de mededeling onderdeel niet leverbaar(dus auto staat stil).Op verzoek van opel Nederland nadere test onderdeel (met extra kosten) akoord om onderdeel vrij te geven dit op 7 December nu 31 Decemer nog steeds geen onderdeel via opel voor mijn auto . Nu mijn eigen zoektocht naar het onderdeel Nederland Belgie Duitsland nieuw of gebruikt nergens leverbaar.De fabrikant van het onderdeel gebeld Siemen na drie maal te zijn doorverbonden met een ander medewerker de mede deling dat siemens in 2015 is gestopt met het maken het onderdeel,maar zoektocht ging verder en kwam uit in polen waar ik een bedrijf vond dat het onderdeel zonder enig probleem kon leveren,Met wat argwaan het onderdeel besteld 225 euro overgemaakt netjes een verzend code ontvangen om te volgen en na 7 dagen geleverd zelf met hulp gemonteerd auto is weer draaiende enkel was de storings code niet te verwijderen en bleef het motor lampje branden auto was wel rijdbaar.nu bleek dat ook de brandstof censor een verkeerde waarde gaf dus weer een berichtje naar polen of die leverbaar was en ja hoor kosten 80 euro. nog voor ik opdracht kon geven voor bestelling een bericht met de mede deling onderdeel reeds verzonden probeer het eerst zo niet dan stuurt u het maar terug Goed na 7 dagen onderdeel geleverd snel gemonteerd storingen verwijderd auto perfect
29-12-2016 rekening betaald en een bedankje gestuurd met de vraag erbij waar om bij hun wel en voor de rest nergens.30-12-2016 een bericht dat ze blij waren met het opgelaste probleem aan mijn auto en een antwoord op mijn vraag waar om bij hun wel?? Eind 2015 heeft siemens de alle (honderde) nieuwe en alle te repareren regelaars aan hen aangeboden (wat nu het probleem tussen siemens en opel is dat is niet aan mij)Maar netter zou zijn dat opel dit probleem oplost en zijn klanten en opel dealers niet tot wanhoop drijft. Een bericht is ook naar opel nederland verzonden ik wacht op hun antwoord.De bedrijfsgegevens van het bedrijf in polen zijn www.F5R.pl ik hoop dat ik u voldoende is indien er meer uitleg nodig is hier onder mijn gegevens.

Robbie van Bunder
Lamswaarde
(telefoonnummer en emailadres verwijderd door ANWB Experts i.v.m. persoonsgegevens)


.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw ervaringen met de brandstofdruk regelaar van uw Opel Zafira met 2.2 liter benzinemotor, type Z22YH. U kunt in ieder geval weer vooruit met uw auto, andere eigenaren van een Opel met dezelfde motor zijn geholpen met uw informatie.

In een eerder topic op ANWB Experts werd de levering van het benodigde onderdeel uiteindelijk opgelost door Opel Nederland, via de Opel dealer.