Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik wil graag alles weten over en ontvangen van u een machtiging voor het zakelijk uitlenen van een Motorvoertuig

Vraag gesteld door deJW75 op 10 december 2018

Wij gaan binnenkort naar Oekraïne daarvoor hebben wij nodig een machtiging voor het uitlenen van onze zakelijke auto's. Hiervoor is op jullie site alleen een versie te vinden die uitlenen vanuit privé mogelijk maakt. Kunt u zorg dragen voor een vergelijkbare verklaring maar dan waarbij de auto uitgeleend wordt door het bedrijf. Moet deze verklaring geautoriseerd worden door een officiële instantie en zo ja welke? BVD voor de Moeite met vriendelijke groet Jan Willem

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U gaat binnenkort met de auto naar Oekraïne. Nu het een zakelijke/lease auto betreft is een machtiging vereist. U vraagt zich af of wij u in een dergelijk machtigingsformulier.

Leenvoertuig Oekraïne
  • Indien op reis wordt gegaan met een voertuig dat niet op de eigen naam staat, bijvoorbeeld een leaseauto, is een machtiging van de eigenaar vereist.
  • De machtiging moet door een officiële instantie worden gelegaliseerd. Informeer bij de vertegenwoordiging van Oekraïne wat de beste procedure is.
  • Meer informatie over het rijden in een voertuig van iemand anders zie anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding.

Op zich zou u onze machtigingsformulier ook ten aanzien van een lease-auto kunnen gebruiken.

Vervolgens dient u het ingevulde en ondertekende machtigingsformulier via het consulaat van Oekraïne in Nederland te laten legaliseren.

Meer praktische informatie over Oekraïne vindt u op onze website.