Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het aanbod van mijn garagehouder om een auto te leveren ligt steevast een 2000 euro hoger dan de anwb koerslijst meldt. hoe kan dit?

Vraag gesteld door Monty66 op 21 oktober 2016

Ik ben op zoek naar een diesel renault megane van 2013 of 2014. Ik heb geen inruil. Mijn garagehouder vraagt 2000 euro meer dan de anwb koerslijst aangeeft voor een auto van een bovag garage met garantie. Hij zegt dat hij ze niet goedkoper kan inkopen en dat de anwb koers veel te laag zijn. Klopt zijn verhaal? of kan ik beter zelf een auto kopen rechtstreeks bij de aanbiedende garages?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de Koerslijstprijs van een Renault Megane 1.5 DCI.

De ANWB/Bovag Koerslijst wordt ieder twee maanden herzien om uiteraard ook ontwikkelingen op de automarkt te volgen. Dat gebeurt op basis van enquêtes bij Bovag bedrijven. We hebben heel specifiek naar dit voorbeeld gekeken of er een duidelijke afwijking is.

Wanneer we naar de gemiddelde vraagprijzen kijken van de betreffende bouwjaren en dit vergelijken met vraagprijzen op occasionsites, komen we uit op verschil van slechts 'n paar honderd euro. In ieder geval duidelijk onderhandelbare marges. Natuurlijk zijn uitschieters niet uit te sluiten maar te dure exemplaren blijven ook langer aangeboden. Maar een concreet duidelijk verschil in prijsbeeld tussen de markt en de Koerslijst hebben wij niet kunnen vaststellen.