Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gebruik koerslijst voor BPM berekening

Vraag gesteld door GPOS op 27 april 2017

Ik ga een auto invoeren uit Duitsland en ben de verschillende BPM berekeningen aan het proberen om de laagste BPM te krijgen. Bij het gebruik van de koerslijst kan ik maar een paar opties aangeven (een aantal zijn standaard), maar de auto heeft veel meer opties waardoor de werkelijke verkoopprijs veel hoger is dan door de koerslijst aangegeven. Hierdoor kan ik minder afschrijving berekenenen en moet ik dus een hoger BPM bedrag betalen. Is het mogelijk om met de koerslijst de werkelijke opties aan te geven, waardoor de resterende BPM gunstiger uitvalt?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U wilt een auto importeren en zoek daarvoor een nauwkeurige dagwaarde inclusief alle aanwezige opties. In de Koerslijst zijn de meest voorkomende opties aan te vinken, maar niet alle. Niet elke meeruitrusting is overigens even waardevast. Om tot een voor u gunstig BPM tarief te komen zal van elke optie de restwaarde moeten worden ingeschat.

Er zijn verschillende bedrijven en instanties die diensten leveren met betrekking tot de import van auto's. Dat varieert van een nauwkeurige BPM-berekening tot transport. Voor een paar tientjes berekenen ze de rest-BPM, en garanderen dat u het laagst mogelijke BPM-bedrag betaalt.

http://www.autotelex.nl/products/autoimport
https://www.vwe.nl/Remarketing/Autobedrijf/bpm-aangifte
http://gijsautomotive.nl/auto-import/