Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Display Fiat 500 valt uit

Vraag gesteld door GRRRR op 1 juli 2018

De fiat 500, kilometerstand 130.000 en 7 jaar oud, heeft één ronde meter waarin snelheid en toerental wordt aangegeven. In het midden ervan is een display waarin onder meer de kilometerstand wordt weergegeven.
Wanneer je instapt en de sleutel in het contactslot steekt ligt het display op (normaal gesproken). Echter zodra je wilt starten valt het display weg en doen ook de snelheids- en toerentalmeter het niet meer. Maar soms doet alles wel, totdat je een deur open/dicht doet en valt alles weer uit.
Wat opvalt is dat de zekering vaker stuk is dan de andere zekeringen. Soms helpt het om de zekering te vervangen.
De garage zegt dat het euvel een bekend gegeven is voor een FIAT 500. Ik heb nooit eerder gehoord over het uitvallen van alle meters in een auto. Men wil het display vervangen wat een kostbare aangelegenheid is. Daarbij is dit een onderdeel waarvan je mag verwachten dat het een auto leven lang meegaat.
Wie geeft raad?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De display van uw Fiat 500 (2011/ 130.000 km) valt regelmatig uit. De dealer stelt voor het display te vervangen. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Levensduur display
Ervan uitgaande dat de auto regulier onderhouden en normaal gebruikt is, mag u verwachten dat een display langer dient mee te gaan dan 7 jaar en 130.000 km.

Wettelijke garantie
Nu het display ondeugdelijk blijkt, voldoet de auto niet aan de redelijke verwachting op grond van de koopovereenkomst (art 7:17 BW).

Terug naar verkoper
Voor een beroep op conformiteit dient u zich als consument de verkoper in de gelegenheid te stellen het gebrek te herstellen.

Kosten herstel
De reparatiekosten komen voor rekening van de verkoper (art 7:21 lid 2 BW).

Voor het stappenplan klachten na aankoop verwijs ik u naar onze website.