Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Chevrolet avalanche knetterig geluid

Vraag gesteld door Ridvan70 op 22 november 2017

ik ben bezit van een chevrolet avalanche 1500 2004 5.3v8 lpg-g3

sinds 4/5 dagen maakt me auto vanuit het motorkant een raar geluid tussen de 1500-2000 toerental. Wat knetterig.
heb gister een nieuw olie oliefilter en een motorreiniger erin gedaan, een benzine reiniger erin gegooid. maar geluid houdt niet op.
ben langs een garage geweest uitgelezen hij gaf lamdasonde 1:1, garage heeft de foutmelding verwijderd vervolgens na 20 minuutjes rond rijden moest ik terug naar het garage. weer heeft hij de obd erin gestopt om te kijken of de melding terug is. de obd gaf de melding niet aan maar gaf wel aan dat hij de melding een keertje net had gezien.

als ik het versnelling neutraal zet en gas in trap tussen de 1500-2000 toerental dan hoor je het geluid ook vanuit het motorkant en is meer aan de rechter kant van het motor. garage kwam er niet exact uit waarvan het geluid is. volgens de garage lijkt het sterk dat het door een lambdasonde kan komen.

ik had tot gister ook weinig vermogen maar sinds nieuwe olie en motor reiniger trekt de auto wel weer normaal.
wat kan het oorzaak zijn volgens u? lijkt het verstandig om de lamdasonde nogsteeds wel te vervangen ? Ik heb ook met een usa onderdeelshop gebeld zij gaven aan dat het misschien eerder de uitlaatspruitstukpakking kan wezen. Maar de garage heeft de auto op de brug gedaan en zag geen uitlaat lek.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

P0134 q2 sensorcircuit no activity detected. Bank 1 sensor 1.

P1133 manufacturer-specific.

Als foutcodes gaf de obd dit aan exact. Garage heeft me gezegdt dat allebei de oorzaken leiden naar de lamdasonde. Alvast bedankt voor u hulp en antwoord !***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Uw Chevrolet maakt een knetterig geluid tussen de 1.500 en 2.000 rpm. Tevens waren er verschillende foutcodes en had u vermogensverlies.

Voor wat betreft het geluid denk ik ook het eerste aan een lekke pakking, vooral omdat het aan een zijde van het blok waarneembaar is.

De rest van uw vraag heb ik bij onze technische helpdesk neergelegd. Ik zal u zo snel mogelijk hun antwoord doorsturen.***

Reactie van Ridvan70:

aan een lekke uitlaatspuitstuk pakking?***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U heeft 2 foutcodes gehad en de motor maakt een knetterig geluid.

Van onze technische helpdesk kreeg ik het volgende antwoord. Deze foutcodes duiden op een niet werkende O2 sensor (lambda Sensor). Het knetteren kan verschillende oorzaken hebben. Ik denk dat een bezoek aan de garage voor onderzoek op zijn plaats is.

Als de motor storing terugkomt is het verstandig de lambda sensor te vervangen.