Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

motormanagement

Vraag gesteld door p003384 op 15 januari 2018

Wat houdt de foutcode P0340 in? A.g.v. oplichten motormangementlampje. Betreft PT Cruiser CRD, 2003, km 554k, motor MB 2134cm3, diesel. Rijd nu in "noodloop".

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de foutcode inhoudt in relatie tot het motormanagement lampje.

Deze code wijst vooral richting de nokkenassensor die ook vaak met succes na vervanging het gewenste resultaat blijkt op te leveren. Ik durf niet concreet op afstand op zeker deze diagnose te stellen maar is er wat mij betreft alle reden de nokkenassensor op z'n minst nader te laten onderzoeken.***

Reactie van p003384:

Dat het lampje soms kort achter elkaar aan en uit gaat, of vele kilometers achtereen blijft branden en weer dooft, zou dus eerder duiden op een defecte sensor. Zijn er "achterliggende" of verscholen gebreken bekend? Brandstofpomp, gebrekkig elektrisch contact van andere sensoren.......***

Reactie van Jos van der Drift:

De code wijst ook richting de nokkenassensor. Uiteraard zijn achterliggende gebreken niet uitgesloten maar ik kom meerdere berichten tegen van een defecte nokkenassensor in relatie tot deze foutcode.

Op de universele onderdelenmarkt wordt de nokkenassensor voor rond de 70 euro aangeboden. Dat is misschien de gok nog waard dan er uren aan diagnosekosten in te stoppen.