Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is Uw advies :Subaru XV of Skoda Yeti 4x4

Vraag gesteld door Havode op 8 oktober 2015

Beide auto's worden door diverse testrapporten de hemel in geprezen en dat maakt de keuze zo moeilijk. Graag zou ik een ter zake antwoord van een geheel onbevooroordeelde partij zoals de ANWB ontvangen.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft zich kennelijk al goed ingelezen in de verschillende testberichten waarbij een nieuw exemplaar is beoordeeld op verschillende punten. Wij hebben de Skoda Yeti (2010-2011) ook als occasion getest. Van de Subaru VX hebben we helaas geen occasiontest. De enige duurtest van de Subaru XV die ik kon vinden is gepubliceerd in AutoBild en AutoWeek. Er moesten kanttekeningen worden geplaatst bij de kwaliteit van het bewuste exemplaar. Dat is opvallend want zo'n constatering strookt niet met het kwaliteitsimago van Subaru dat wij ook kunnen bevestigen; in de regel zijn het vrijwel probleemloze auto's. Met de XV hebben wij verder weinig ervaring, er bereiken ons geen klachten van eigenaren, maar er rijden ook relatief weinig exemplaren van rond. 

 ***

Reactie van JacqMey:

Dit hangt af van het geld dat U aan de desbetreffende auto wil uitgeven. In mijn menig is de Subaru XV {Crosstrek) de sportievere van de twee, maar ook duurder.
Er kunnen problemen zijn met niet Europesche Subaru XV exemplaren, daar er verschillen zijn in bepaalde systemen en onderdelen daarvoor niet in Europa beschikbaar zijn.
Daartegen is het onderhouds interval bij Europesche XV's 15.000 km en Niet-Europesche 15.000 Miles (26.000 km) Verder een probleemloze auto (50.000 km)