Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik rij een Citroen C4 Picasso 5pl 1.6 VTI Prestige 2010. Vraag over hoogte kosten reparatie vervanging cilinderkop

Vraag gesteld door Sjapoo op 5 december 2018

Citroen C4 Picasso 1.6 VTI Prestige bwjr 2010. Display gaf storing aan. Volgens Citroengarage is er een probleem met de variabele kleppen. Een erste reparatie door dealer kostte € 670, waardoor ik voorlopig kan blijven rijden met mededeling, dat de cilinderkoppen moeten worden vervangen. Reparatie is begroot op € 4832,00. Is dat een reel bedrag voor zo'n reparatie? Reparatieduur neemt 2 dagen in beslag zegt garage. Kan ik gewoon blijven rijden, want ik merk niets aan auto, alleen dat bij starten ik telkens de storingsmededeling op het display krijg. Die kan er niet af vlgs garage. Pas na de dure reparatie zou die verdwijnen.
Heeft iemand hier ervaring mee en zijn de geoffreerde kosten voor vervangen cilinderkoppen reel of en moeten die wel vervangen worden of is er een andere oplossing voor deze motorstoring?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een Citroën C4 Picasso 1.6 VTI uit 2010.

U heeft problemen met de motor van uw Citroën en uw garage geeft als oplossing een reparatie van € 4.832,-. U vraagt of er een andere oplossing is.

Problemen met de THP en VTI motoren komen regelmatig voor. Verschillende bedrijven hebben zich inmiddels gespecialiseerd in deze problematiek.

Op internet vindt u duidelijke informatie over voorkomende problemen en de mogelijke oplossingen.

Verder geeft u aan dat er inmiddels een noodreparatie is verricht en vraagt of u hier mee door kunt rijden. Het antwoord hierop zal de garage die de reparatie heeft uitgevoerd moeten geven.