Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hulpveren of zware veren gebruiken

Vraag gesteld door Peterbo op 4 juli 2016

Ik heb een Mistsubishi outlander 2,4 en mag 1600 kg trekken bouwjaar 2009
Ik vind de besturen op 90 km per uur vaag. Kan ik nu beter hulpveren of zware veren laten plaatsen. Wat is het beste.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vindt de besturing van uw Mitsubishi Outlander vaag als de caravan er achter hangt en vraagt of u beter hulpveren of verzwaarde veren kunt laten monteren.

Alle aanpassingen die u aan de auto gaat doen heeft u het hele jaar. Veranderingen aan de veren helpen alleen als het probleem door de veren wordt veroorzaakt. Heeft u er alles aan gedaan om de combinatie optimaal te maken?

Bandenspanning achter op maximaal beladen spanning en gewichtsverdeling auto/caravan op maximaal 80%? Zijn de schokbrekers in orde? Eventueel kunt u banden met versterkte wangen (XL) monteren.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Ik heb uw vraag even bij de oorspronkelijke vraag gezet om het overzichtelijk te houden.

Vraag van Peterbo
Is het verstandig als de wegligging met de caravan vaag zijn om hulpveren toe te passen gaarne zo spoedig mogelijk antwoord kogeldruk is 75 max trekgewicht 1600 kg hoe is het gebruik daarna solo***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U vraagt of het verstandig is hulpveren te monteren als de wegligging met de caravan vaag is en wat de invloed dan is voor de solo auto.

Ik verwacht geen grote verbetering bij een Outlander.
Als u alle tips uit mijn antwoord van 5 juli reeds heeft toegepast kunt u hulpveren laten monteren. Hulpveren zullen altijd wel iets verbetering geven.

Na montage van hulpveren zal de auto solo nog stugger zijn dan hij al is en achter hoger staan.